אוקיי!

עולם ההורים נחלק לשניים, לדעתי. החלק הראשון הוא הזורם והקליל שאמר…

פשוט נבלה קצת בבית בלי לתכנן יותר מדי. נישן ביום, נאכל בלילה, נראה סדרות בבינג' ונאכל ללא הרף.

והחלק השני שאמר:

אוי, לא! זה עומד להיות קשה מאד! עכשיו נכתוב סדר יום באקסל שכולל התעמלות, לימודים, קימה בזמן וכל מה שצריך כדי שלא נשתגע לגמרי.

זה לא ממש משנה איך התחלתם. מתישהו כל העסק יהפוך לדיכאון מהגיהנום, כשכולם יושבים מטונפים על הספות עם כתמי קטשופ על החולצה. וזה הרגע שבו נגגל: "איך עושים סדר יום?" או… "מי עומד להציל אותנו מעצמנו?" או "האם יש דבר כזה הרעלת מסכים?".

ובכן, כן. יש דבר כזה הרעלת מסכים וכולנו כבר חטפנו את זה. הגענו לדף האחרון בנטפליקס, גמרנו את כל השלבים של קנדי קראש, ראינו בבינג' טלנובלות טורקיות חסרות הגיון ופשר. חוץ מזה גם אכלנו כל מה שאפשר להעלות על הדעת, ועוד כמה דברים שרצוי לא להזכיר בפומבי. ואנחנו כבר לא יודעים מה הכי מפחיד אותנו… ההתראות מאתרי החדשות? פרצוף הזומבי של הילדים? התלבושות של בני הבית?

טוב. זה הרגע לחזור לכל העצות שדילגנו עליהן בשבוע הראשון, ולהתחיל לבנות את החיים המוזרים האלה שיש לנו עכשיו! ואם כבר ניסיתם ונכשלתם, זה לא אומר שיש לכם ברירה. כדאי לנסות שוב לפני שכל בני הבית מתחילים לחנוק אחד את השני.

סדר יום לילדים בימי קורונה

בואו נתחיל מסדר יום. באינסטגרם של אמריקה רץ סדר יום ששותף עשרות אלפי פעמים. אני גאה לציין שאני כתבתי משהו ממש דומה בתחילת ימי הקורונה (ואפילו עמדנו בו. לפעמים. בחלק מהימים). קבלו תרגום לעברית (עם התאמה למצב ולתרבות המקומית), באהבה מלבי ללבכם:

טיפים לימי בידוד עם הילדים

העיתונים והבלוגים מלאים בטיפים… אלה העשרה שנראו לי הכי מועילים (וניתנים ליישום):

טיפ 1 – מתלבשים בבוקר

אתם יודעים שזה נכון: מי שנשאר בפיג'מה נשאר מנומנם. אם תקפידו שכולם ישטפו פנים, יצחצחו ויתלבשו ממש כמו ביום רגיל – כל האווירה בבית תשתנה. אנחנו אפילו מכריחים את כולם לעזור לנו לסדר קצת את כל הזוועות שנשארו מאתמול.

טיפ 2 – השקיעו במחקר

אתרו אתרים, קורסים, הרצאות, פעילויות… הדביקו לכל ילד רשימה של פעילויות לעיסוק עצמאי כך שלא תצטרכו לשבור את הראש בכל פעם מחדש. דברים שאפשר לשקול: ספרים דיגיטליים (כי להקשיב זה יותר קל!), פודקסטים מעניינים, הרצאות טד מתאימות לגיל, קורסים לימודיים מותאמי גיל, דפי עבודה וצביעה מודפסים.

טיפ 3 – שתפו במטלות

ימי הקורונה הם זמן מוצלח למדי להזכיר לילדים שאתם לא עבדים, ושיש להם מה לתרום בכל גיל ובכל מצב צבירה. נכון שאתם עושים הכל יותר מהר ויותר מושלם, אבל אחרי חודש של איסוף צלחות ושמיכות אולי תרגישו טיפונת ממורמרים. גם המשאבים של ההורים הכי יעילים עלולים להתכלות בימים שבהם הילדים אוכלים כמו שואבי אבק ומלכלכים כמו חזירים בדיר.

טיפ 4 – אפשרו זמן מסכים

בזמן שגרה המאבק במסכים מוצדק לגמרי. אבל עכשיו המסכים הפכו לאמצעי היחיד של הילדים לתקשורת חברתית, וגם לנו מגיע טיפה הקלה מהריבים והמאבקים. מצד שני, כדאי לקבוע זמנים מוגדרים  ולהפריד זמן בילוי על מסכים מזמן למידה על מסכים.

טיפ 5 – צאו מהבית והקפידו על פעילות גופנית

נצלו כל הזדמנות לצאת, כשאפשר וכל עוד אפשר. אם אין אפשרות לצאת חיוני לגרום לילדים להתעמל – יש שיעורים מכל הסוגים בחינם ביו-טיוב, ותמיד אפשר פשוט לשים מוזיקה ולרקוד. אם תצליחו לעשות את זה על הבוקר – כל היום שלכם ייראה יותר טוב.

טיפ 6 – מננו את החדשות

הילדים מרגישים את המתח שלנו גם בלי שנדבר כל היום לידם על הזוועות והמיתות ברחבי העולם. אז לא צריך להסתיר ולגרום להם לדמיין סרטי אימה, אבל מצד שני – אין צורך לשתף אותם בכל התראה שנכנסת מ-ynet.

טיפ 7 – שמרו על גמישות

(זה טיפ ממני) אחרי שמיניתי את אבא המ"כ כאחראי על סדר היום, התגלה די מהר שהילדים (וגם אני) נשברים מהר יותר מחיילים בטירונות צנחנים. די צפוי שיהיו קריסות והתמוטטויות על ימין ועל שמאל, ולגמרי מותר להשעות את סדר היום לטובת תכנית מטופשת בטלוויזיה בליווי סשן חיבוקים.

טיפ 8 – דברו עם הילדים

הילדים יתמודדו טוב יותר אם יהיה להם מקום לבטא רגשות ותסכולים. שווה לנסות לשמוע אותם ולשתף אותם בסיבות לכך שאתם מנסים לבנות סדר יום ולשמור על שגרה נורמלית.

טיפ 9 – נצלו את התקופה

אוקיי, קשה למצוא דברים טובים במצב הנוראי הזה. אבל רובנו לא זוכים להרבה זמן חופשי ומשמעותי עם הילדים, ואולי זה הזמן הנכון לחשב מסלול מחדש, למלא בטריות ולהיזכר שאפשר לצבור חוויות משותפות גם בלי קניונים וחופשות יוקרה.

טיפ 10 – אל תקשיבו לעצות של אחרים

נחמד שכולם מחלקים עצות חופשי, אבל הי, אולי זה לא הזמן הנכון להשתלת אישיות! עם כל המתח והטרדות אולי כדאי לוותר על שינויים מרחיקי לכת ופשוט לשמור על אווירה טובה בלי ריבים מיותרים.

 

 

 

שתפי את הפוסט

באותו נושא

דילוג לתוכן