אין, אין, אין על אמריקה כשזה מגיע לקניות. השוק האדיר, אובססיית הצריכה, הסיילים – כל אלה מייצרים אפשרויות קניה שפשוט אין כאן. היום, בעולם האינטרנט, המיקום הפיזי פחות חשוב מהרצון. אם את רק רוצה לקנות שם- את יכולה.
ברור שיש עלויות שילוח. ומעל מחיר מסויים, מיסים נכנסים לתמונה.
אז למה בעצם לטרוח?
קודם כל, יש דברים שיש שם ואין כאן. מעבר לכך- פשוט קורעים אותנו! בארצות הברית קניתי בגדים גם בדולרים בודדים. ציוד לתינוק עלה בעשרות אחוזים פחות. לעתים משתלם לספוג את עלויות המשלוח ועדיין חוסכים לא מעט. בעיקר כאשר מדובר בבגדי ילדים שהם קטנים וקלים למשלוח.
ברור שלעולם לא נגיע למחירים ששילמתי כשגרתי בארצות הברית כי יש…
עלויות
הרכישה בחו"ל (כלומר, בעיקר בארצות הברית) מציבה שתי בעיות בפני הקונה הנלהב: עלויות השילוח ועלויות המיסים. כמובן, גם משך השילוח ארוך יותר. באופן עקרוני תידרשו לשלם מכס על כל רכישה מעל 500 דולר. מידע מדוייק ועדכני תמצאו באתר רשות המיסים.
אגרות ודמי עמילות/שחרור ממכס עשויים להוסיף לעלות המוצר 200-60 שקל. חבילות ששוויין גבוה מאלף שקל או חבילות שעוכבו במכס, יידרשו באגרות שונות שיוסיפו לעלות המוצר כ-400-200 שקל… אז חייבים לשים לב כדי לא לצאת מכל העסק בהפסד ותחושת פראייריות.
בקיצור, אין כמעט מה לדבר על רכישות ברשת בלי להיעזר במחשבונים ואתרים שנותנים לכם מושג על מה יהיו העלויות של כל העסק – וזה בדיוק סוג האתרים שאני מתארת בפוסט הזה.
אם אין אני לי דודתי לי
חברים שנוסעים, הדודה מאמריקה שמגיעה לביקור – אתם יכולים לנסות להפיל עליהם את כל עניין השילוח. אבל קחו בחשבון שהם (ואתם) עלולים להיתקע עם תשלומי מכס גם על מוצרים שהגיעו במזוודה. כמו כן, היום כל נוסע רשאי לקחת מזוודה אחת בלבד ותעריפי משקל היתר יחתכו את כל החיסכון שלכם בקלילות.
איך משלמים?
השירות של PayPal מאפשר לכל אדם בעל כתובת מייל לשלם בצורה בטוחה מבלי לחשוף את פרטי כרטיס האשראי שלו בפני המוכר. אין צורך להקליד שוב ושוב את פרטי כרטיס האשראי בכל פעם שקונים באינטרנט – פשוט מקלידים כתובת מייל וסיסמה והתשלום מתבצע. בנוסף הקונה לא צריך לשלם עמלת פתיחת חשבון ולא תשלומים חודשיים.
אבל לא חייבים PayPal – האתרים שאני מתארת כאן יקבלו את כרטיס האשראי הישראלי שלכם, ואלה אתרים גדולים ומאובטחים. יש אתרים שלא יקבלו כרטיס שאינו אמריקאי ולכך אין לי פתרון.
עברית ושקלים
באתרים שאני מונה כאן ייפתח חלון שמציע לכם לרכוש בשקלים. אם החלון לא נפתח חפשו מידע על השילוח בחלק העליון של המסך.
לפעמים במקום אייקון של דגל תראו משהו שמדבר על Shipping או על International shipping.
לחיצה על האזור הרלוונטי תאפשר לכם לפתוח חלון שבו אתם בוחרים את המטבע המוצג ואת מקום השילוח, או- במקרים אחרים- פשוט תתרגם את האתר לעברית ואת המחירים לשקלים.
באתרים שמדברים אליכם בשקלים, תוכלו לראות הערכת מחירי שילוח לארץ לפני שאתם סוגרים את הרכישה. האתרים האלה לא יחשבו עבורכם את המכסים והמיסים.
אתרים גדולים ששולחים מוצרים לישראל
הנה כמה אתרים גדולים שמוכרים פחות או יותר… הכל. הם יכבדו את כרטיס האשראי הישראלי שלכם, יבצעו את השילוח לביתכם ויספרו לכם בדרך מה יצא המחיר בשקלים וכמה יעלה לכם המשלוח. כך שכאב הראש שלכם אפסי.
MACYS זה בעצם כלבו שיש בו ציוד לבית, אלקטרוניקה, אופנה, בגדי ילדים… תחשבו על המשביר לצרכן אבל הרבה יותר גדול ואופנתי. ויש יתרון משמעותי נוסף: חברת השילוח שלהם מבטיחה עלויות שילוח נמוכות שיחושבו במעמד הקנייה ויציגו גם את המיסים ועמלות הנמל. כלומר, אין הפתעות.
SEARS זו חנות דומה מאד, מההתרשמות האישית והלא אובייקטיבית שלי הם עממיים יותר ממייסיז, לטוב ולרע.
TARGET גם היא סוג של חנות כלבו, אבל הקו שלה יותר צעיר, טרנדי וזול. אני אישית מאד אהבתי לקנות שם מוצרים ושטויות לבית.
NEXT הוא האתר האהוב על הישראלים, שולח בחינם. כמו חנות כלבו: בגדים, נעליים וגם פריטים לבית. משלוח חינם מעל 100 שקלים. חפשו קופונים של הנחה.
ASOS בגדים טרנדיים וצעירים לגברים ונשים, משלוח חינם מעל 20 פאונד.
אמזון לא מציעים מחירים בעברית אבל אם תעשו את הרכישה באמצעות אתר BUY2USA הם יציגו לכם בצד מחשבון שנותן כל הזמן מחירים בשקלים והערכת מחיר משלוח ומיסים. רכישתכם תיאסף בכתובת אמריקאית ותישלח אליכם. מה קונים באמזון? הכל, באמת הכל. מחוט ועד שרוך נעל, כולל מוצרים משומשים בעלויות נמוכות במיוחד.
אתרים מתמחים שווים שולחים לישראל
MOOLKA ימכרו וישלחו ישירות אליכם צעצועים יפים ומיוחדים. אפשר להשתמש באחת מחברות השילוח שאני מתארת למטה, אבל כדאי לפנות אליהם כדי לברר אם ניתן להשיג הנחה על השילוח דרכם ולא להסתבך עם ספק נוסף.
DINO DIRECT ישלחו ישירות אליכם ללא עלות, מבחר ענק של צעצועים, בגדים ועוד. יש מוצרים שהמשלוח שלהם אינו חינם, ומחיר השילוח יוצג לצד המוצר.
אתר ETSY המקסים יחבר אתכם ליצרנים קטנים ומוכשרים להדהים, ורבים מהם משלחים לישראל… המחירים מוצגים בשקלים וניתן לראות מחירי שילוח.
חברות שילוח מארץ הרכישה לישראל
אם אתם רוצים לקנות באופן חופשי, משל הייתם אמא אמריקאית בפרברים, פשוט תבחרו לכם חברת שילוח שתבצע עבורכם את העבודה ועל הדרך גם יכולה לחסוך בעלויות השילוח. הרעיון הוא שאתם מקלידים לאתר כתובת מקומית שהם ייתנו לכם, משלמים את עלויות המשלוח בתוך ארצות הברית (לפעמים לאפס). אחרי הגעת החבילה לכתובת שנתן לכם המשלח הוא ידאג לשילוח לישראל בעלויות סבירות יחסית.
חברת BUY2USA מציעה פטנט כזה: החברה תיתן לכם כתובת אמריקאית ותאגור עבורכם את הקניות. אלו יאוגדו למשלוח יחיד תוך מאמץ לחסכון בעלויות, וישולחו אליכם ישירות לביתכם. החברה תטפל בשחרור מהמס. באתר יש אפילו מחשבון שיעזור לכם להעריך בקירוב את עלויות המשלוח והמיסים. עדכון ביולי 2015 – ניסיתי אותם והיתה חוויה מעולה. קבלו פוסט: [[הבמה: BUY2USA]].
גם חברת TNT EXPRESS יספקו לכם כתובת בריטית או אמריקאית ויבצעו עבורכם את המשלוח.
אזהרת קופונים
יש תרגיל נחמד שהאתרים עושים: מציעים מכירה היסטרית, את חושבת שזה עבד אבל בעצם אם לא תכניסי את קוד המכירה כשאת סוגרת את הקנייה ההנחה לא תתרחש. אז צריך לזכור להכניס את קוד המכירה!
זה נראה ככה:
מתי הסיילים הכי טובים?
BLACK FRIDAY – נשמע על הפנים אבל בעצם זה ה-יום לעשות בו קניות. החנויות פשוט מרוקנות את המדפים, אנשים הולכים מכות – מזל שאתן יושבות בבית ליד המחשב ויכולות לקנות בנחת. היום הזה נופל כל שנה ביום שישי האחרון של נובמבר (מיד אחרי חג ההודיה), וגם שבת, ראשון, שני הם ימים של מכירות.
CYBER MONDAY – יום שני שבא ישר אחרי סופהשבוע של בלק פריידי. אותו דבר, קניות מטורפות- אבל רק אונליין.
מכירות חג המולד – בעצם, בלק פריידי נותן את גונג הפתיחה לעונת קניות מטורפת. המחירים צונחים. אני אישית אוהבת לקנות בתקופה הזו מעילים לשנה הבאה לילדים, כי הסחורה אוזלת מהר. שיא המכירות הוא כמובן ממש בימים של חג המולד ומיד אחריו: 23, 24, 25 לדצמבר פחות או יותר. המידות אוזלות מהר אז צריך לקבל החלטות במקום ולקנות.
מכירות סוף השנה – מכירות חג המולד זולגות ישירות למכירות השנה החדשה, כך שאפשר להינות ממחירי רצפה ברצף מערב חג המולד ועד בערך ה3-4 לינואר.
מכירות איסטר – קרוב לפסח שלנו. כבר כמה שבועות לפני מתחילים לראות את המכירים יורדים.
Memorial Day יום הזיכרון האמריקאי בהחלט לא דומה שלנו. מין תירוץ נוסף לקניות וברבקיו. זה תמיד קורה ביום שני האחרון בכל מאי ונמשך עמוק לתוך סוף השבוע.
4 ביולי– עד וכולל הסופשבוע שנופל אחריו.
אז תני קפיצה קטנה לניו יורק בלי לקום מהספה!
ואני ממליצה על האתר המצוין בייבי שופינג שבו תמצאו הסברים נהדרים על הנושא החשוב הזה.
ויש לי גם לוח פינטרסט חמוד שבו מוצרי חלומות שהייתי רוצה לקנות.
ופה רשימה שווה של אתרי קניות מומלצים.
פורסם לראשונה בנובמבר 2012 אבל עודכן מלא פעמים.