שדרוג רהיטים עם… רוק של חדקרן!

לפני כמה חודשים ראיתי משהו בפינטרסט שטלטל את עולמי!

(זה נשמע דרמטי, אני יודעת, אבל האמת היא שתמונות בפינטרסט מטלטלות את עולמי באופן סדיר לגמרי).

למשהו הזה קוראים Unicorn Spit. אלה צבעים על בסיס מים שאפשר לעשות איתם כל מיני אפקטים מגניבים אפילו אם יש לך ידיים שמאליות לחלוטין. הצבעים אינם רעילים כך שלגמרי אפשר לשתף את הילדים בעבודת היצירה. אפשר לצבוע איתם על עץ, על פורמייקה (אחרי שיוף בנייר לטש) – ואפילו על זכוכית.

כששאלתי את האישה בחנות הירושלמית של מוצרי היצירה אם היא שמעה על יוניקורן ספיט קיבלתי את המבט היגע ששומרים לתשושי נפש ופעוטות בגיל ה'רוצה לבד'. היא הייתה כזה: "אה… לא… אין דבר כזה".

אבל זהו, שיש! באמזון, כמובן:

הקליקו לרכישה

 

באמזון לא יעשו לך פרצוף כשאת שואלת שאלות מוזרות. ת'כלס, הם ישמחו למכור לך כל דבר שתוכלי להעלות על הדעת (ועל הדרך גם את כל מה שלא).

שלב ראשון – קונים רוק של חדקרן

הצבעים מגיעים בבקבוקים לחיצים ונוח מאד לעבוד איתם. מה שמיוחד בהם זה בעיקר אפקט הערבוב שאפשר להשיג בדרכים שונות, בעיקר כשמשלבים מעט מים בתהליך העבודה. מדובר בעצם על זיגוג ג'ל צבעוני – שזה אומר שאם צובעים רק שכבה אחת היא תישאר שקופה, ובכל מקרה קשה מאד להשיג כיסוי מלא.

את שולחן האוכל הישן שלנו קנינו בארצות הברית לפני 15 שנה בערך, ומאז הוא צובר שריטות ומכות מכל עבר. זה כולל גם חריטה חלקית של השם של הבן הבכור, שהתחרט באמצע הדרך ואז העמיד פנים תמימות לחלוטין כששאלתי מי בשם אלוהים חרט את שמו על השולחן. בכל מקרה, זה לא כאילו שאנחנו מדברות כאן על איזה שולחן יקר ומיוחד, אבל בכל זאת העדפתי לקנות צבעים בשישים דולר על פני שולחן דומה באלף חמש מאות שקל לפחות. לא ככה?

הלכתי על הטכניקה הכי-הכי פשוטה, ועבדתי בדיוק לפי ההדרכה המצוינת של הגברת הזו. כדי לצבוע בהרכב הצבעים הספציפי הזה  תצטרכו:

(כאילו, אפילו השמות של הצבעים האלה מגניבים!!)

(אולי תצטרכו לחטט קצת באמזון כדי לאתר את הספקים שיבצעו משלוח חינם לישראל)

הבקבוקים מגיעים בשני גדלים: 4 אונקיות ו-8 אונקיות. אני הלכתי על הגודל הקטן, אבל בדיעבד הייתי מעדיפה את הבקבוקים הגדולים. בגלל חוסר המיומנות שלי בזבזתי די הרבה צבע וממש לא התחשק לי להזמין עוד נגלה באמצע הפרויקט.

שלב שני – מארגנים את כלי העבודה

עוד תצטרכו:

  • מטלית ישנה לניגוב כתמי צבע
  • בקבוק ספריי מלא במים
  • מברשת צביעה בינונית וממש ממש רכה ואיכותית – רצוי חדשה
  • נייר לטש גס
  • נייר לטש עדין
  • לכה על בסיס שמן (אנחנו בחרנו בלכה סופר מבריקה)
  • טרפנטין

שלב שלישי – הכנת המשטח לצביעה

עכשיו בואי נדבר על המשטח שרוצים לצבוע. הצבע הזה יפה להפליא כזיגוג שקוף על עץ מלא:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by artworldonline (@artworldshop) on

משטחי פורמייקה אפשר לצבוע רק אם צובעים קודם בצבע עם גימור גיר (כמו הצבעים שבקישור הזה) או משייפים היטב את המשטח. אפשרות אחרת היא להכין את המשטח באמצעות צבע מקשר (פריימר).

אנחנו בחרנו ללכת על נייר לטש, וזה היה הרגע שבו נזכרתי בכך שיש לי ילדים המון מרץ! (ולא, הם לא למכירה כרגע, למרות שהם דווקא עבדים לא רעים בכלל).

עכשיו מנקים ממש ממש טוב (אנחנו שטפנו את השולחן עם מים חמימים וסבון כדי להסיר מעליו את שנות הטינופת הארוכות).

ממתינים לייבוש.

לדעתי אין צורך רציני להגן על סביבת העבודה. מכיוון שהצבעים על בסיס מים אפשר לנקות כתמים די בקלות בעזרת סמרטוט רטוב – פשוט מהרו לנקות לפני שהם יתייבשו.

שלב רביעי – רוק של חדקרן!

הדרך הקלה ביותר לעבוד עם הצבע היא למרוח אותו עם הידיים. את רוב הצבע תוכלי להסיר על ידי שטיפה יסודית במים וסבון. עיסוי בשמן תינוקות (או רגיל) ישפר את המצב עוד טיפ-טיפה. ועכשיו תוכלי ליהנות מידי הדרדסית הכחלחלות שלך למשך כמה ימים נוספים!

לפי ההוראות שמצאנו ברשת התחלנו עם הצבע הכחול (Blue Thunder). מטפטפים מעט צבע בצד של השולחן ומורחים אותו לכיוון המרכז עד חצי מהרוחב בערך. את הקו הבא מותחים בנקודה עליונה קצת יותר מהצד השני, עד שמתקבל מראה ריצ'רץ' כזה:

חוזרים על התהליך עם הצבע הירוק (Dragon's Belly), ומותחים את הצבעים בפסים שנשארו ריקים. לבסוף מורחים פסים של הצבעים הבהירים יותר בכל הקטנים שנשארו ריקים.

השכבות הראשונות היו שקופות מאד, ולקח די הרבה שכבות (קשה לי להגיד בדיוק כמה) עד שלא ראו כל כך את השולחן. חשוב לדעת שהחומר נשאר קצת שקוף לא משנה כמה שכבות תשימו. בגלל שהשולחן שלי היה כהה גם התוצאה הסופית יצאה כהה. לקבלת מראה מואר יותר צריך לצבוע קודם בצבע גיר או פריימר בהיר.

כך השולחן נראה כשסיימתי עם הנחת השכבות:

מים מקלים מאד על תהליך העבודה: פשוט משפריצים מעט מאד והצבעים נמרחים יותר בקלות. מצד שני, המים גורמים לצבעים להתערבב מהר יותר וקל להגיע למצב שהם מתערבבים יותר מדי לצבע יחיד ומלוכלך. לדעתי השימוש במים דורש מידה של מיומנות, ואנחנו השפרצנו מים רק בשלב האחרון.

בכל מקרה: אם הצבעים מתערבבים יותר מדי – לא להיכנס ללחץ! עוזבים את הפרויקט עד לייבוש מלא ואז חוזרים ומתקנים. אפשר לעשות את זה כמה פעמים שרק רוצים (או עד שהצבע נגמר).

שלב חמישי – גימור וכיסוי בלכה

אחרי שקיבלנו מראה שנראה לנו נכון נכנסנו לשלב שהמדריכה האינטרנטית שלי קוראת לו 'איבוק נוצות': משפריצים מעט מים לרוחב השולחן ואז מעבירים את המברשת בקלילות ובעדינות, נוגעת לא נוגעת – כל הדרך מצד אחד לצד שני. חוזרים על התהליך הזה רצועה אחרי רצועה, כמה עשרות סנטימטרים בכל פעם – עד שמסיימים את כל המשטח.

בשלב הזה הצבעים הבהירים שלי די נעלמו לתוך הכהים וזה דרש תיקון. חיכיתי לייבוש מלא, ומרחתי שוב צבעים בהירים במקומות הרלוונטיים. כשהייתי מרוצה מהמראה העברתי שוב את המברשת על כל השולחן בשיטת 'איבוק הנוצות' שתיארתי למעלה. הייתי צריכה לחזור על זה כמה פעמים עד שהייתי מרוצה מכך שגם הצבעים הבהירים בולטים מספיק.

כשהשולחן נראה לגמרי מהמם (לטעמי) חיכיתי לייבוש ממש ממש מלא.

בשלב הזה חובה לצבוע את המשטח בלכה על בסיס שמן אחרת הצבעים יימרחו בקלות בכל מגע עם מים. ברשת מסבירים שאם תשתמשו בלכה על בסיס מים הצבעים יתערבבו, ולכן חובה לבחור בלכה על בסיס שמן.

לכה על בסיס שמן אפשר למצוא במראה מט או במראה מבריק. אנחנו בחרנו במראה מבריק שנותן את האפקט התלת-מימדי היפה לצבעים האלה. את הלכה ניתן להסיר רק עם טרפנטין, יש לה ריח חזק וצריך להמתין 24 שעות בין שכבה לשכבה. מכיוון שרציתי משטח מוגן ומבריק במיוחד השולחן שלנו זכה לארבע שכבות לכה.

(המדריכה האינטרנטית שלי המליצה לשפשף מעט את הלכה בין שכבה לשכבה באמצעות נייר לטש עדין ואז באמצעות שקית נייר חומה. עשיתי את זה, אבל זה לא נראה לי מאד חיוני).

*****

בקיצור

פרויקט כיפי ושווה במיוחד!

אז מה אם הבן הגדול אומר שיש לנו בית מוזר?

לא זכור לי שהתעניינתי בדעתו.

****

אם את אוהבת פרויקטים מהסוג הזה תמצאי עוד המון בלוח הפינטרסט שלי.

את כל רעיונות ה-DIY שניסינו בעצמנו אפשר למצוא בפוסט הזה.

שתפי את הפוסט

באותו נושא

דילוג לתוכן